dutch page 1

Wat betekent “ziekteverplaatsing in het lichaam”?

Laten we een voorbeeld nemen. Ik hoef hiervoor niet te ver te gaan, het is een voorbeeld uit mijn eigen leven.. Als klein meisje had ik al jaren eczeem.

Dit was ongeveer 35 jaar geleden, dus mijn ouders geloofden dat alles, wat de dokter zegt, absoluut waar is en dat de medicijnen die ze voorgeschreven hebben wonderen zijn. En dus begon mijn moeder corticoïdencrème op mij te gebruiken.. En het eczeem ging weg! Ik herinner me dat ik zei “deze crème is magisch” en ik wilde hem altijd gebruiken! Het hielp me met de jeuk en zo snel werkend!

Laten we eens kijken naar wat er werkelijk in mijn lichaam is gebeurd. Het probleem van eczeem werd juist onderdrukt door de medicatie meer in het lichaam…

Een eenvoudige manier om uit te leggen hoe ziekte door het lichaam beweegt, is door het te bekijken door de ogen van de 5-elemententheorie in de traditionele Chinese geneeskunde (TCG). De 5 elementen van TCM zijn aarde, hout, vuur, metaal en water. Elk element heeft betrekking op verschillende organen in het lichaam. In dit voorbeeld kunnen we kijken naar het metaalelement en de associatie ervan met dikke darm, huid, longen en geest (zie hieronder op de afbeelding)

Můj řecký domov. Om ervoor te zorgen dat u uw keuze kunt maken, kunt u het probleem oplossen.

Veel baby’s worden tegenwoordig geboren met darmproblemen als gevolg van allergieën, gevoeligheden, hun aanleg en ook alle andere redenen waar we het een andere keer over kunnen hebben..
Můj řecký domov. To stříbrné v levo dole je část komína, kterou silný vítr nedávno přemístil.